22 mars 2015

Efterlängtad sådd

Kartonfärgad, öppen låda med papper och förpackningar som sticker upp.
Lite senare än vanligt - men i dag hände det - frölådan plockades fram och årets första sådd klarades av. Purjolök, jätteverbena och paprika tar alla lite tid på sig att utvecklas, så de brukar komma i jorden redan i februari. Men sjukdom och en USA-resa försköt möjligheterna i år. En tröst är ändå att naturen inte heller alltid är så punktlig av sig.

Förutom ovanstående försåddes i vanlig ordning rödbetor 'Detroit 2' (efter tips från Monty Don i favoritprogrammet "Gardeners' Wold") samt sommarsquash 'Tosca' F1. Just Tosca ska stå emot mjöldagg väldigt bra, vilket var anledningen till att jag köpte just den sorten i år. Maj-Lis Pettersson gav i "Odla med P1" tips på fler sorter som klarar sig väl från mjöldagg.

Dunja, som är helt resistent mot mjöldagg, var svår att få tag på som svensk hobbyodlare (jag hittade bara jättepartier eller utländska webbutiker som saluförde sorten), så det fick bli den relativt tåliga sorten Tosca istället. Tips på var Dunja går att få tag på här i Sverige tas dock gärna emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...