15 september 2014

Potatis- och purjolökssoppa med god nöttopping

Rödskaliga potatisar i en bytta placerad bland potatisplantor.
Det är kul att kunna laga mat från den egna trädgården - särskilt när gäster kommer. Så när svärföräldrarna var på besök i helgen, bjöds de en klassisk potatis- och purjolökssoppa med hemodlade huvudingredienser. En god topping lyfte soppan ett extra snäpp.

Rostade nötter-topping (går att byta mot mandel) 

Ingredienser
1/2 dl hasselnötter
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal

Så här gör du
Medan potatisarna kokas mjuka i soppan, rostas hasselnötterna i en torr stekpanna. När nötterna fått lite färg ställs de åt sidan att svalna. Därefter hackas de grovt och rörs ihop med persilja och citronskal. När soppan är klar är det bara att strössla lite topping över varje portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...