26 augusti 2014

Bärgodis

En skål med mörka björnbär
För två år sedan köpte jag en liten björnbärsplanta på sensommarrea. I år hade den vuxit så pass mycket att alla i familjen kunde njuta av en liten skål med svarta bär efter middagen. Och ändå finns det björnbär kvar. Nästa sommar ser jag fram emot att kunna baka stiliga godsaker som björnbärsmazarin.

En annan buske som plockats i omgångar och fortfarande har bär kvar, är vår rödavinbärsbuske. De bären har varit perfekta att göra supergoda frukost-smoothies av. Receptet jag utgått från är följande:

Bärsmoothie

(Ger två smoothies)

1 banan 
2 nävar vinbär
2 matskedar havregryn
1.5 matskedar solrosolja
1.5 deciliter naturell yoghurt
0,5 matsked honung 
6 isbitar 

Mixa allt slätt och njut.

Det går bra att byta ut ingredienser lite som man vill. Banan kan exempelvis ersättas med avokado och vinbären mot andra frusna eller färska bär. Cirka tre matskedar protein av något slag i drycken gör den mer näringsriktig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...