1 juni 2014

Ett- och tvååriga jätteverbenor på tillväxt

Närbild på en liten jätteverbena-planta.
De flesta av årets frösådda jätteverbenor skolades i helgen om, rakt ner i rabatten. (Några exemplar står dock kvar i växthuset i väntan på att jag ska fundera ut var de gör sig bäst i trädgården). Verbenorna planterades på samma plats där det förra året stod ett "hav" av jätteverbenor och rosenskäror, eftersom blommorna gjorde sig bra där.

Fjolårets rabatt var både kraftig i färg och höjd - vilket i och för sig var härligt. Men i år tänkte jag hålla färgerna lite mildare. Mellan verbenorna sådde jag därför aprikosrosa orientvallmo Papaver orientale 'Carneum'. Förhoppningsvis blir det en lyckad kombination.

Du kan övervintra jätteverbenor genom att gräva upp dem och förvara plantorna frostfritt. Själv gjorde jag inte det förra hösten, vilket jag sedan ångrade. Men när rabatten skulle ogräsrensas häromdagen, hittade jag flera gamla verbenor i full färd med att växa till sig. Vilken lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...