19 april 2014

Tips på aprilaktiviteter


Vita balkansippor
Just nu går mycket tid åt att så, skola om och planera trädgården. Men det arbetet tänkte jag återkomma till en annan dag. Istället tänkte jag tipsa om några andra saker som kan vara bra att göra i dessa dagar - innan våren gått över i sommar.

Rudbeckiablad som tittar upp ur jord.
Senblommande perenner mår bäst av att planteras och delas på våren. Häromdagen passade jag därför på att dela upp några av mina rudbeckior (rudbeckia fulgida sullivantii 'Goldsturm').  

Massor av blåblommande scilla.
Benmjöl verkar långsamt, så strö ut pulvret under nu. Själv gav jag alla lökplanteringar en dos igår.

En tuva överblommad snödroppe.
När snödropparna hade blommat över, grävde jag upp några tuvor och satte i rabatten på framsidan. Visst brukar det gå bra att gräva upp blommorna när de bär sina vita små klockor också, men som jag skrev tidigare så samlar växten näring i löken efter blomningen. Därför får plantan mer energi för kommande blomning om man orkar vänta några dagar extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...