28 april 2014

Mañana mañana

Majsplantor som precis stuckit upp sina grodbald.
Trädgård och odling är härligt och roligt på många sätt, men kan också vara stressande ibland. Det är mycket som ska underhållas, beskäras, plockas, planteras och rensas i en aldrig sinande ström. Och ibland orkar eller hinner man inte inte med. Vilket ju är helt okej. För egen del står en samling frösådder och väntar på omskolning. "I kväll fixar jag det", har jag tänkt i flera dagar. Men så kommer något emellan. I morgon kanske jag kommer till skott... Vi får se.

En sak som annars tagit mycket tanke- och arbetskraft i anspråk under senaste tiden är köksträdgården. I år kommer det att bli två rader med fyra lådor på varje sidan. Från början var jag inne på tre lådor i varje rad, men så ångrade jag mig. Med fler pallkragar kommer det att finnas ordentlig plats för alla grönsakerna som är på gång.

Mellan lådorna började jag fylla på med 8-16 mm gråmelerad sjösten i helgen. Stenarna har både ett estetiskt och ett praktiskt syfte. Det praktiska är att sniglar inte gillar att ta sig fram på torrt grus. Så kanske blir salladen lämnad ifred nu.

En glest blommande forsythiahäck.
Ett kommande projekt är forsythiahäcken, som delvis ska bytas ut mot bok i början av maj. Just nu är buskarna längst ner i trädgården rejält glesa  (en trädgårdsdesigner jag pratade med kallade dem "storkben") och ger inte något vidare insynsskydd. Upp mot garaget är dock häcken fortfarande tät och fin. Så där får forsythian stå kvar och bjuda på blomsterprakt även kommande vårar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...