9 januari 2014

Lite kärlek på fiskpinnarna

Persiljeklipp på en skärbräda

I Kungsträdgården i Stockholms centrum blommade körsbärsträden i dag. Och här i trädgården växte persiljan på i godan ro. Men till morgondagen hade de lovat snö - så jag räddade vad som kunde räddas.

Blommorna lämnades därför åt sitt öde, men våra persiljekvistar hackades ner i en förkylningsmotande persillade. Maten som serverades till såsen var ingen gastronomisk prestation precis (sådana där fyrkantiga fiskpinnar som går under namnet crispies). Men även färdigmat blir ju roligare om den toppas med lite kärlek.

Dagens persillade 

(Beroende på vad såsen ska användas till kan måtten justeras och exempelvis basilika läggas till.)

Ingredienser

1 knippe (0,5-1 köpekruka) persilja
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1  citron
salt och peppar

Så här gör du

Hacka persiljan och lägg i en liten skål. Pressa ner vitlöken och häll på olivolja. Riv över lite citronskal (undvik att få i de vita, beska delarna av skalet) och pressa i citronsaften. Smaka slutligen av med lite salt och peppar. Volià! Radhusfisk med en twist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...