10 november 2013

Förbereder rabatten för nästa år

Bild på gröna blad och vissna stjälkar i en rabatt.
Trädgårdslivet har gått in i en lugnare fas. Men fortfarande finns det saker att göra för att rusta inför vintern och förbereda inför kommande säsong, samt grödor att ta till vara.

I eftermiddags sprack himlen upp en aning, vilket gav några timmars trädgårdsfix. Rabatten på baksidan rensades då på ogräs och fick ett täcke av löv. På så sätt hoppas jag på färre ogräs att ta reda på i början av nästa sommar, samtidigt som jordens struktur och mullhalt förbättras.

Äntligen kom också klematisen 'Hagley Hybrid' i jorden. Och som så ofta blev inte resultat helt enligt de första planerna. Tanken var att blomman skulle planteras under ett av äppelträden. Men med spaden i hand ångrade jag mig. Det kändes som att plantan skulle må bättre under körsbärsplommonträdet i istället. Det trädet ger inte lika mycket skugga, rotsystemet är mindre utväxt och den mörkroda tonen i blad och bark kommer att harmoniera fint mot de ljust lilarosa klematisblommorna.

När solen hade gett upp sina sista eftermiddagsstrålar passade jag till sist på att dra upp några morötter och purjolökar till kvällens middag. Så här en bit in i november känns det väldigt lyxigt att fortfarande kunna njuta av egenodlat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...