24 september 2013

Snöklockor och kungsängsliljor planterade i mörker

En påse med snöklockor.
I torsdags fick jag mejl om att de lökar jag handlat på Jennys frön & sån't var skickade. Sedan dess har jag väntat rastlöst på att paketet skulle komma fram, eftersom framför allt lökar till snöklockor (Leucojum vernumn) och kungsängsliljor (Fritillaria Meleagri) lätt torkar ut och behöver komma i jorden så fort som möjligt.

Men idag ficka jag äntligen en avi från posten och kunde hämta ut lådan (jag försökte hämta ut den redan igår, men det gick inte utan avin). Så efter barnnattning smög jag ut i mörkret och planterade några snöklockor i rabatten mitt emot ytterdörren och en samling kungsängliljor under ett äppelträd. Just under lövfällande träd, i fuktig halvskugga trivs kungsängsliljorna. Så jag hoppas att de rotar sig bra, trots tiden på postkontoret. För säkerhets skull vattnade jag planteringen lite extra när lökarna var i jorden.

En påse med kungsängslilje-lök.
De känsliga lökarna var fint paketerade i små påsar med jord och lufthål. Förhoppningsvis räcker den goda behandlingen för att blommorna ska orka etablera sig och komma upp till våren.

Denna fina väska, med en specialblandning av blomsterlökar fjärilar gillar, köpte jag också. Men den återkommer jag till när det är dags för de blomsterlökarna att komma i jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...