5 september 2013

Höstfunderingar

Egentligen har jag alltid haft ganska svårt för hösten. Den tid då dagarna blir kortare och många växter vissnar ner. Men morgondiset som nu mjukar upp landskapets konturer är ändå härligt. Det ger en förlåtande bild av trädgården och naturen blir vacker på ett nytt, lite lugnare sätt.

En spindel i sitt fantastiska nät syns också extra bra i den fuktiga luften. Och det gör inte så mycket om gräsmatta och häckar är lite tufsiga.

Under åren har jag dessutom insett att trädgårdslivet inte tar slut, bara för att löven gulnar. Än finns det tid att beskära äppelträden (september ut). Många frön går utmärkt att höstså. Och få tider passar bättre att planera trädgården än när växtlivet kräver mindre passning, inget är gömt under snö och tankar som poppat upp under sommaren finns färskt i minnet.

Själv funderar jag på om det inte vore fint med en rundel av plattor eller grus/dekorsten under sittgruppen vid äppelträden. Och hur grönsaksodlingarna ska placeras för att de både ska få gott om sol och fungera väl med alla andra delar i trädgården. Plus en hel del annat. Men med en förkylning i lite höstlugn i kroppen, tillåter jag mig att ta det lugnt och mest drömma än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...