15 september 2013

Glassig lekstuga och småfix

En lekstuga med rosa framsida och gul långsida.
För ett tag sedan lovade jag att visa när nyinköpta lekstugan var klar. Här står den nu i all sin glassfärgs-glans. Valet föll på modellen Hanne, då stugan var av trä, hade fin, lite skev form och byggsatsen bestod av stora delar. Dessutom låg priset lägre än många andra trälekstugor (cirka 2 500 kronor på Bauhaus). Då ingick dock inte tackpapp och färg.

En lekstuga med ljusblå långsida, gula fönsterluckor och rosa framsida.
Den relativt sett billiga prislappen märktes framför allt när delarna skulle sättas ihop - några brädor hade slagit sig och alla vinklar matchade inte riktigt. Men huset gick ändå att få ihop till slut.

En lekstuga med ljusgrön baksida och ljusblå långsida.
Nu ska det bara pyntas (en blomkruka eller två är ju aldrig fel), få några fler möbler och kanske flytta ner en aning i trädgården. För även om jag gillar färgerna, så lyser de väl mycket där stugan står nu. Längre ner i trädgården finns dessutom mängder av smultron, vilket borde passa en lekstugetomt.

En liten pak choi-planta som skymtar genom en sönderklippt pet-plaska.
Helgen har annars framför allt bestått av småfix som kantskärning av rabatter, ogräsplock och vattning av torra planteringar. För att skydda min pak choi mot fler snigelangrepp, skar jag av pet-flaskor på mitten och satte över bladen. Sedan klippte jag upp lufthål i bottendelarna (se bilden ovan).

Flaska med röd saft som står på ett räcke. I bakgrunden syns trädkronor.
En liten omgång röda vinbärssaft hann jag också med (receptet finns i "Nya Annas Mat" av Anna Bergenström). Men det dinglar fortfarande många bär på både den svarta och den röda vinbärsbusken. Något som i och för sig kanske fåglarna gläds åt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...