23 juli 2013

Zucchinicupcakes med hallonfrosting

Zucchinicupcake med hallonfrosting

Förra veckan åkte vi en sväng till mina föräldrars sommarställe på västkusten. Det blev härliga dagar med sol och salta bad. Och lite trädgårdsaktiviteter så klart. Men mer om dem kommer imorgon. Tills dess tänkte jag tipsa om dagens tillvaratagande av skörd: zucchinicupcakes med hallonfrosting. Zucchinin/squashen ger i sig ingen smak, men bidrar med god saftighet. (Det har blivit en del recept på senare tid, men jag tänkte att det kunde vara bra att skriva om sätt att njuta av grödorna också.)

Zucchinicupcakes

3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 1/2 dl olja
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl finriven zucchini

Sätt ugnen på 175˚C.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära och ställ åt sidan. Vispa olja och socker. Tillsätt därefter ägg och zucchini. Vänd ner mjölblandningen och blanda. Fördela smeten i cirka 12 muffinsformar.

Grädda i cirka 20 minuter och ta ut kakorna när de är gyllenbruna på toppen. Låt sedan cupcakes svalna innan du sätter på frostingen.

Hallonfrosting


Då cupcakesen påminner lite om morotskaka, skulle frostingen lätt kunna bytas mot en vanlig morotskakstopping, om man vill det. Själv lade jag till cirka 1 deciliter hallon till receptet, som kom härifrån: http://sockerrus.se/recept/recept-whipped-cream-cheese-frosting. Pricken över i, blev den sötsyrliga jordgubben på toppen.

Här finns grunden till cupcakes-receptet (utan kanel), samt tips på hur kakorna kan göras halloweeniga när den tiden kommer: http://cupcakeshbg.blogspot.se/2012/10/pump-it-up-zucchinicupcake-med-cream.html.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...