1 juli 2013

Små men smakrika rödbetor och annat gott

Rödbetor, rädisor och potatisar i närbild.
Nu börjar det växa till i landet och pallkragarna. Idag kunde jag skörda året första rödbetor (Detroit 2) och potatisar (Timo). Potatisarna hamnade dock i kylskåpet, eftersom jag bestämde mig för att laga till en "bonde-pastasallad".

Som miniförrätt serverade jag de små - men väldigt goda - rödbetorna, toppade med chèvre och torrostade pumpakärnor.

Den varma salladen bestod av pennepasta, stekt färsk chorizo, sparris, squash stekt i lite balsamvinäger, ruccola och rädisor från trädgården, samt rödbetsblast som jag skar upp och fräste i olivolja och vitlök. Det hela toppades med salt, peppar och torrostade pumpakärnor. Som extra tillbehör till pastasalladen fanns även en tallrik med parmaskinka.

Smaskens! Och härligt att veta att många av ingredienserna är plockade precis utanför dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...