2 juli 2013

Rospyntad lunch på Rosendal

Trä spaljerat till ett fyrkantigt tak.
Dagens lunch avnjöts i trädspaljerad skugga på Rosendals trädgård. Alla prunkande planteringar var ett fantastiskt avbrott på arbetsdagen.

Ljusgul ros i närbild.
Just idag, den 2 juli, firade Rosendal rosens dag. Så maten var pyntad med rosenblad och den saftiga kardemummakakan jag och min kollega åt, var smaksatt med rosenvatten. Det fanns även möjlighet att gå på visning i rosenträdgården, men det fick vänta till en annan gång.

Koboltblå riddarsporre med rostfärgad stolpe bakom.
Vid cafébordet stod koboltblå riddarsporrar i knopp. De kontrasterade vackert mot den roströda pergolan bakom.

Rabatt i milda färger.
I denna milt färgade rabatt, med bland annat ljusrosa rosenmalor och lavendel, stack det upp fler koboltblå riddarsporrar som lysande utropstecken.

Rabatt med blommor i purpur och lila.
Trots nejlikor i mörk purpur och lysande blålila stäppsalvia, kändes denna rabatt harmonisk. Färgskalan hölls samman inom det rödlila spannet, med några ljusare grönvita avbrott i form av bland annat kärleksört och vit allium.

Närbild på rabatt i purpur och lila.
Alunrotens mörkt röda blad, bidrog till att ge planteringen karaktär och liv.

Rabatt i purpur, lila och rosa.
På andra sidan gången hämtades färger och växtval upp från den första rabatten. Men här fanns fler rosa inslag, bland annat i form av fingerborgsblommor. Fingerborgsblommorna gav också lite välbehövd dynamik i höjd. Utan dem så skulle växterna bara bilda en jämnhög kulle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...