27 juli 2013

Hyfsad potatisskörd

Skål med hallon, bunkar med bondbönor, vinbär och lavendel och en hink med potatis.
Sista potatisen är nu uppdragen. Cirka fem liter fick jag ihop den här gången. Och med tanke på knölarna inte kupats så noga i år (två energifulla barn ger inte mycket tid till "finlir"), känns resultatet ändå hyfsat. Av en sättpotatispåse blev det ungefär åtta liter sammanlagt.

Några få knoppiga kvistar lavendel, hann jag också ta hand om. (De ska ju helst inte ha börjat blomma om de ska torkas.) Buketten hängdes i en mörk, torr garderob för att doft, arom och färg skulle behållas under torkningen. Kanske får lavendeln bli kvar där, kanske repar jag ner de torkade blommorna i ett skorpbak. Vi får se.

De bondbönor som hade mognat, skördades och lades i frysen. Innan kylningen spritade jag dock dem. På så sätt är det bara att hälla de frysta bönorna direkt i kokande vatten när de ska användas.

Lite fler råd inför tillagningen av bondbönor hittar du i detta inlägg: http://www.sophiestradgard.se/2013/07/bondbonorna-har-borjat-vika-sig-nerat.html

Min man och dotter plockade också ihop lite hallon och röda vinbär. Ett teamwork som gav ett gott resultat i dubbel bemärkelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...