11 juli 2013

Frön visade sig vara larvbajs

Två morötter på en träbänk
Under kvällen var det tid för småfix i trädgården. Schersminen planterades, kronärtskockorna lusbehandlades med såpavatten och diakon såddes i landet (de ska tåla lite skugga, så jag hoppas att platsen fungerar bra). Sedan gallrade jag bland morötterna. Det är en härlig syssla, eftersom man kan äta upp det som rensas bort.

Svarta prickar på marmor
Mindre härliga är de här svarta små kulorna. Först trodde jag att någon kryddväxt i fönstret hade fröat av sig. Men vid en närmare titt så såg jag inte fröställningar, utan en fet grön larv. Det var den som hade tillverkat kulrona på fönsterbrädan. Urk!

2 kommentarer:

  1. Känner igen prickproblemet! Jag var så förundrad här i veckan vilken av mina köksväxter som började "sätta frö" helt plötsligt, men så sakteliga gick det upp för mig att det måtte vara just...larvbajs. Isch!

    SvaraRadera
  2. Det roliga var att jag blev så glad först. Vad kul! Nu kan jag samla ihop lite kryddfröer, tänkte jag. Det har för övrigt varit extremt larvtätt i trädgården (och inne som sagt) i år. Vet inte riktigt varför. Senast droppade det ner flera larver från en tomatplanta när jag skulle vattna den häromdagen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...