7 juli 2013

En plats i skuggan och sydfransk gryta

Mälarö - vita utemöbler från IKEA
Varma sommardagar är det skönt att sitta i skuggan av våra äppelträd. Men då möblerna vi haft där, har varit rejält skruttiga, har vi inte utnyttjat platsen så ofta. Under försommaren surfade jag därför runt på nätet, för att hitta bra ersättare. Och vilken fullpott det blev när IKEA lanserade utemöblerna "Mälarö" för några veckor sedan.

Möblerna var nätta och fina i formen - som gjorda för en plats under fruktträd. Dessutom gick de att fälla ihop. Och de kostade nästan tusen kronor mindre än "Torpet" från Hillerstorp, som var andrahandsvalet (2 145 kronor jämfört med 2 995 kronor).

På minuskontot hamnade faktumet att gruppen bara gick att handla på nätet - endast Sundsvallsbutiken hade möblerna när jag kollade, och då bara i ett exemplar. Plus att ena stolpaketet saknade skruvar vid leverans. (Sistnämnda kanske man får räkna med när man köper från IKEA?)

Vita trädgårdsmöbler framför en häck och stora träd i bakgrunden.
Idag monterade svärföräldrarna upp möblerna, och vi kunde inviga dem med en kopp eftermiddagskaffe. Det är härligt att få hjälp när man har barn och tiden inte alltid räcker till.

Soffa och bord med blå färg som flagar.
Vingliga och flagiga sjöng våra gamla trädgårdsmöbler på sista versen.

Som tack för hjälpen bjöds svärföräldrarna på sydfransk kycklinggryta. Då kunde vi dessutom prova årets första squash och rödlök (hurra!). Receptet hittade jag på ica.se (http://www.ica.se/recept/sydfransk-kycklinggryta-713323). Rätten modererades dock mot en ännu lite franskare variant, med en skvätt rödvin.

En squash på ett vitt bord.
Ett spänstigt exemplar squash, direkt från trädgården.

Uppskuren rödlök i en svart gjutjärnsgryta.
Istället för receptets gula lökar fick egenodlad rödlök - med blast och allt - ta plats i grytan.

Närbild på en sydfransk kycklinggryta.
En god rätt som kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...