Gott recept på flädersaft
(jag har utgått från ett recept ur "Nya Annas mat" av Anna Bergenström)25-35 (vita och) fina blomklasar
3 citroner (gärna ekologiska)
1,5 liter vatten
1,5-2 kilogram socker (använd mer socker om du ska förvara saften länge)
50 gram citronsyra
Lägg blomklasarna i en stor bunke eller ett krus. Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Skär sedan citronerna i tunna skivor och lägg över blommorna. Koka upp vattnet. Rör ner sockret och citronsyran i vattnet. Blandningen häller du över blommorna (lite i taget om du har ett känsligt krus). Täck därefter saften med en tallrik och låt stå svalt i tre till fyra dagar. Rör om i vätskan några gånger per dag. Sedan är det dags att sila saften och hälla upp i väl rengjorda flaskor. Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar