22 juni 2013

Löjligt idyllisk midsommar - med lite krydda

Prästkragar som blommar
Årets midsommar firade vi med vänner i Stockholm skärgård. Villan alla bodde i, var från början av förra seklet och nästan löjligt sommaridyllisk. Men en stor orm vid bryggan och var sin fästing på mig och sonen, gav lite krydda på festen.

Vi hade knytkalas, så jag passade på att göra en räd i trädgården innan avfärd. Prästkragar, pioner, blåklint och lavendel, var några av blommorna jag plockade för att göra kransar av. De hann jag dock aldrig knyta. Istället kom blommorna till användning i några fina bordsdekorationer.

Rädisor på ett blåblommigt fat

Rädisor samlade jag ihop till salladen...

Ett knippe ruccola med röd rosett

... plus ett knippe ruccola.

Skagentårta dekorerad med stenbitsrom och gräslök.

Gräslök har vi gott om i trädgården, så det toppade skagentårtan på bilden (http://www.ica.se/recept/skagentarta-5320). Det ingick också i de NY Salmon Rolls (http://www.leila.se/new-york-salomon-roll/recept/midsommar/index1,98.htm?id=4053) som vi tog med. För övrigt är det två enkla och goda bufférätter.

Gullregnsträd fullt av blomklasar.

Lunchen dukade vi upp i närheten av detta härliga gullregn. Att vi inte satt direkt under växten var nog bra, då hela plantan är giftig. Och små barn är ju rätt bra på att stoppa saker i munnen. Nu kunde vi njuta på avstånd istället. Vackert och lagom kryddigt.

2 kommentarer:

  1. Ser att du dekorerat tårtan fint med gräslöksblommor. Har du provat att "smula sönder" dom och strö över exempelvis en potatissallad? Gräslöksblommor är min absoluta favoritblomma att äta!

    SvaraRadera
  2. Nej, blomsmul har jag inte testat. Men jag kan tänka mig att det både är fint och gott. Jag får nog prova det nästa gång jag gör en fransk potatissallad.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...