24 maj 2013

Sista fröna i jorden

Pallkrage med text som beskriver innehållet
Idag kom de sista fröna i jorden. De där fröna jag hade planerat att så direkt ute. Nu börjar en spännande tid med vattning, väntan och lite ompysslan, innan små skott börjar spira och utvecklas.

För att hålla koll på vad som finns var, har jag skrivit med tavelkrita på pallkragarna. Då kan jag också lätt sudda ut namnen på plantor som inte tar sig.

Vissna pingstliljor
Påsk- och pingstliljorna har börjat vissna, och det är dags att ta bort blommorna. Resten av växten låter jag dock vara kvar. För precis som jag skrev i http://www.sophiestradgard.se/2013/05/hjalp-blinda-paskliljor-att-blomma-igen.html, så drar bladen ner näring till löken och förbereder den för nästa års blomning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...