1 maj 2013

Persiljan flyttar ut


Krukor med persilja i uppklippt mjölkkartong
Persilja, precis som jordgubbar, tål frost och kan sättas ut redan nu i maj. Så för att lätta på trycket i fönsterbrädorna, tänkte jag ställa ut de största frösådda persiljeplantorna. Men för att inte köldchocka växterna avhärdar jag dem först. Det vill säga att jag ställer ut persiljan några timmar om dagen i cirka en veckas tid (helst lite längre för varje dag). Först efter den tillvänjningen får plantorna flytta ut permanent.

Närbild på blad och krukor
Som sagt, det är lite trångt hemma. Närmast i bild står blomman för dagen och strax bakom skymtar en kronärtskocka.


Men det är ju inte bara inomhus det växer. Rabarern har också tittat upp. Hur fin är inte den runda lilla knoppen med sitt tjockveckiga blad?

Blåsippor
Och under buskarna blommar de vackra blåsipporna för fullt.

2 kommentarer:

  1. Att du får persiljan så fin. När jag försår bara hänger den längs kanterna.

    Anna

    SvaraRadera
  2. När jag sår frön brukar de få gro i vanlig rumstemperatur. Men så fort plantorna tittar upp ur jorden försöker jag (om det finns plats) att sätta dem svalt och ljust. Vi har en källare med stora fönster som fungerar bra. Sedan håller jag en jämn fuktighet i jorden så länge växterna är små.

    Att frösådder blir gängliga beror ofta på att de står lite för mörkt och/eller för varmt. Så testa att ljustera läget för dina persiljor. Då kanske de blir kraftigare. Lycka till!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...