11 maj 2013

Nu blommar det

Vildtupan i cerise och gult
Lite här och var tittar de fram i trädgården - vildtulpanerna! Med sina starka färger lyser de som små karameller och sprider glädje när man går förbi. Däremot verkar inte rådjuren särskilt intresserade av blommorna, vilket jag är glad för. Jag är också glad för att paret som ägde huset från början, planterade dessa fina glädjespridare.

Blommande forsythiahäck
Längs med en lång- och en kortsida av huset avgränsas tomten av en forsythiahäck. Jag har testat att beskära den på olika sätt (i marknivå för att uppmuntra nya skott att skjuta fram och formklippning för att täta till grenverket), men den är fortfarande bitvis ganska gles. Så här års är det dock lätt att strunta i risiga delar, och bara njuta av de gula blommornas överflöd.

Blommande kungsängslilja
Äntligen! Kungsängsliljorna under äppelträdet har slagit ut.

Påskliljor i blom
För ett år sedan, när min man och jag kom hem från BB med vår nyfödda son, stod en kruka med påskliljor på bordet. Det var svärmor som hade ordnat en fin välkommen hem-present. När blommorna hade vissnat slängde jag dem i en plastpåse. Planen var att jag skulle plantera ut påskliljorna vid ett bra tillfälle. Men tiden gick, och inte förrän sent på hösten tog jag mig för att sätta lökarna. Då hade jag ganska svaga förhoppningar om att det skulle komma upp några påskliljor i år. Men nu blommar de. Och påminner om en mysig tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...