10 maj 2013

Rödlök, potatis och bondbönor i jorden

Rödlök som ligger i jord

Idag satte jag rödlök i en av mina pallkragar. Egentligen är det lite sent att plantera lök i Stockholmstrakten - april hade varit en bättre månad. Men jag tänker att det nog fungerar ändå. Rödlök kan lätt bli frän i smaken om jorden torkar ut. Så för att hålla fukten, och hindra ohyra som lökflugor från att förstöra odlingen, har jag fiberduk över.

Bondbönor som slingrar upp på bambukäppar

Förutom lök, har jag också planterat mina förgrodda potatisar och bondbönor. Tanken var ju från början att ha potatisen i korgar på vår uteplats, vilket jag skrev i inlägget ODLA POTATIS PÅ BALKONGEN. Men sen läste jag att potatis och bondbönor gillar att växa tillsammans. Så då testar jag det. En nackdel är dock att plantorna nu står i trädgården, där rådjur kommer åt att äta potatisblasten. Jag funderar därför på att bygga ett skydd av hönsnät, som förhoppningsvis kan hindra de glupska djuren.

När jag odlade bondbönor förra sommaren, gjorde jag en ställning av bambu (två bockar med en tvärslå över) som jag fäste snören i. De snörena fick bönorna slingra sig upp för. Jag tyckte dock att konstruktionen blev lite vek. Så i år har varje bondböna fått en egen bambustav att klättra på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...