5 maj 2013

Årets första skörd

Avklippt gräslök i en vit skål

Vi har två äppelträd på tomten. Och under dem finns små tuvor av gräslök. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig att gräslöken växer där. Kanske för att den sägs motverka fruktskorv? Löken verkar hur som helst trivas och den har redan kommit upp en bra bit. Så idag kunde jag skörda en omgång till middagen. Härligt! En liten försmak på odlingssäsongen.

Knoppande kungsängslilja

Under äppelträden växer också kungsängsliljor. De första planterade jag för två år sedan. När jag såg att de gillade platsen, fyllde jag på med några fler förra hösten. Och troligtvis blir det änu fler i år. De är ju så otroligt fina när de vecklar ut sina chackrutiga små klockor. Än så länge har inte blommorna tittat fram denna vår, men snart så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...