17 april 2013

Ny kant för att stoppa rymmare

Rabatt med trasig kantlist

Förra året tryckte jag ner vågad plast, för att växter i rabatten inte skulle rinna över på plattorna. Egentligen tycker jag inte såna plastkanter är särskilt snygga. Men eftersom jag minns dem från min farmors trädgårdsland, finns det ändå något mysnostalgiskt över dem. All tung snö under vintern har dock gjort att listerna gått sönder. Och de små lökarna har rymt ner mellan plattorna.

Därför funderar jag nu på nya lösningar. Uppe på tapeten har jag haft rabattkant av bambu, eller metall som får rosta, plankor i tryckimpregnerat trä som målas svarta och svarta metallister (här kan du se vilka jag menar: http://www.hasselforsgarden.se/konsument/produkter/hem-traedgaard/traedgaardskant). Efter funderingar kring pris, estetik och hur lätthanterliga de olika rabattkanterna är, har jag till slut bestämt mig för sistnämnda. De är inte särskilt billiga, men förhoppningsvis tåliga och lätta att trycka ner.

2 kommentarer:

  1. Vi hade svarta metallkanter på villatiden. Asbra och diskreta. Innan var det några i trä, men de pallade inte två vintrar. Har för mig att de inte var dyra heller på ...Bauhaus?

    SvaraRadera
  2. Bra att få input på olika alternativ. Och skönt att dina tester bekräftar mina tankar. Webbutiken Cheapy hade listerna jag var sugen på till ett bra pris, så jag tänkte testa där.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...