20 april 2013

Att ta en sak i taget ger mindre stress

Närbild på julros

Våren har äntligen kommit. På riktigt! Det är en fantastisk tid med blommor som försiktigt tittar fram och fullt med knoppar i rabatter och gräsmatta. Men det är också nu som man ser allt som behöver klippas, rensas och krattas.

För att inte bli helt snurrig av allt fix, fokuserar jag på en sak i taget. Det vill säga, jag bestämmer mig för vad jag ska göra, till exempel att rensa i rabatten vid entrén, och så gör jag det tills rabatten är färdigrensad. I en trädgård är det annars väldigt lätt att halka in på sidospår - oj, där var lite ogräs som borde tas bort, de växtstöden behöver tryckas ner bättre, och så vidare. Då blir allt halvfärdigt. Men fokuserar man på att göra klart en mindre del åt gången så blir det tydligare resultat. Och på det sättet mindre mental stress. (Sen kan jag inte låta bli att fuska ibland. Lusten måste ju också få vara med i pysslet med trädgården.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...