29 april 2013

Årets första floppar

Såkruka med jord
Vad spirar i krukan mån tro? Svaret är ingenting! 6 mars sådde jag en påse bolltistel och sedan dess har jag pysslat om de små krukorna. Då och då har jag lyft på den skyddande plastpåsen för att se om det hänt något. Men icke. Så nu blir det kompost av jorden och inköp av färdiga bolltistlar. Jag såg till exempel att Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik (www.lillafiskaregatanstradgardsbutik.se) har rea.

Vissna ruccola-grodblad

Ruccola är ett tåligt och tacksamt släkte. I alla fall när plantorna kommit upp en bit. Men eftersom det är ganska många odlingar på gång i olika delar av huset, så har jag ibland struntat i den försiktiga vattningen med blomspruta. Istället har jag hällt på med vattenkanna. Och ruccolans grodblad klarade inte riktigt den behandlingen. Men eftersom ruccola är lättodlat - även på friland - så tänker jag att det inte gör så mycket den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...